Многодетно семейство бедства без ток и вода в созополското село Равна гора.

...
Многодетно семейство бедства без ток и вода в созополското село Равна гора.
Коментари Харесай

Многодетно семейство бедства без ток и вода в Созополско

Многодетно семейство бедства без ток и вода в созополското село Равна гора. Апел за помощ в обществените мрежи задейства доброволци и институциите.

През лятото Димитрина Михайлова напуща бащата на по-малките си деца и се връща да живее при майка си. Всички населяват една стая в порутена сграда.

" Нищо няма – ни ток, ни вода, от бурилото пълня от тази чешма, че пера на децата облеклата ", описа тя.

" Децата всички се събират там на едно легло да не замръзват, тъй като е доста студено. С тези деца какъв брой пъти съм плакала, какъв брой пъти крънкам по едно пакетче брашно за 1 лев по един самун – представяте ли си по какъв начин се гледат тези деца “, сподели бабата на децата Лиляна Михайлова.

Секретарката на читалището Иванка Бинчева в селото подема акция за помощ.

" Живеят доста мизерно, те нямат с какво да се хранят “, сподели тя.

Благотворителен базар набира средства за фамилията, от общината са обезпечени дърва за огрев. От Отдел " Закрила на детето " в Созопол обясниха за bTV, че липса на адресна регистрация е затруднила обезпечаването на помощ.

" Това е обвързано с избор на персонален доктор, проучвания за детска градина и записване в детско заведение. Вече всичко това е направено, чакаме след новата година двете деца - петгодишното и четиригодишното да тръгнат на детска градина ", изясни началникът на отдел „ Закрила на детето “ – Созопол Иванка Глухчева.

Само преди 10 дни Димитрина ражда петото си дете, което е недоносено.

" В болница е, в положително здравословно положение, работим в посока да го върнем в фамилията. Ако това не се случи, ще бъде настанено в приемно семейство ", прибавя Глухчева.

За да не ѝ бъде отнето детето, 33-годишната майка се надява да получи работа. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР